40 Zojuist gelezen… Nashville 2?

Dominee Rinie van Reenen uit Oldenbroek wil dit keer ‘misverstanden voorkomen’ en komt als woordvoerder van de werkgroep met een aangepaste tekst/vertaling omtrent de Nashville-verklaring omdat hij meent dat de vorige keer niet alles goed werd begrepen door hen die wat verder van zijn kerk af staan… aldus de Stentor op 16-2-2019.
Wij, die niet tot zijn kerk behoren, hebben de eerste versie dus niet goed begrepen… (dat lag dus, vinden zij, niet aan hén, maar dat is een detail) en ze gaan wel opnieuw hun best doen om ons tóch van hun gelijk te overtuigen met een aangepaste tekst…?

Het feit dat ze de oorzaak van de foute communicatie niet allereerst bij zichzelf zoeken (bijvoorbeeld: Sorry, we hadden het eerst niet erg duidelijk opgeschreven!) zegt al genoeg! Zij probeerden toch een boodschap te communiceren? Volgens mij moeten zij zich dan allereerst inleven in de ontvanger en niet andersom, maar dat  ter zijde… ik ben het inmiddels gewend.

Waarom willen zij (deze streng gereformeerden) ons (de rest van de maatschappij) eigenlijk überhaupt een verklaring laten lezen? En wat moeten wij daar vervolgens dan mee? Moeten wij ook een verklaring opstellen waarin dan staat dat als je gelooft wat daar in staat je toch echt wat hersencellen tekort komt en niet meer past in deze tijd? Ohhh… wat fout… wij zijn helemaal geen homohaters zeggen ze zelf, homo’s zijn zielige mensen die ziek zijn en van hun ziekte moeten worden genezen… en nee, ze mogen natuurlijk geen seks hebben… Ik zou zeggen; spiegel je tekst aan jezelf en kijk dan wat je er van zou vinden als jij die tekst door de rest van de samenleving krijgt toegezonden. Zoiets van: Jezus was bi-sexueel zoals uit vele studies blijkt, dus Rinie, jij bent heel erg ziek… Jouw God heeft jouw soort niet zo bedoeld en misschien kunnen we je helpen… maar tot wij je genezen verklaren mag je natuurlijk geen seks meer hebben? Vind je dat acceptabel (ik heb namelijk net zo veel bewijs dat dit waar is als jij hebt voor jouw stellingname) en bereiken we er dan wat mee?

Waarom laat ik het toch weer gebeuren dat ik me boos maak over zoveel grenzeloze hoogmoed van hen die denken het te weten en anderen hun visie op te moeten leggen? Wat maakt dit hele gebeuren zinvol? Een koe leer je natuurlijk nooit schaken… maar dat de rede zich blijkbaar zo langdurig kan onderwerpen aan de dogmatiek zegt én iets over de macht van dit soort lokale dictators én over de onmacht van de slachtoffers om hier iets aan te doen … Wat dit kan doorbreken? Volgens mij opleiding en migratie… (vooropgesteld dat evenwichtig opleiden mogelijk is binnen deze dictatuur) maar zelfs dan duurt dat dus even…

Jeroen Teelen 2019 (waarschijnlijk lesbisch en een broer van de duivel)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.