47 Belazerd op Marktplaats…

Ik maak er al vele jaren gebruik van. Meestal om iets te verkopen. Het doet me goed dat je iemand blij kunt maken met (in mijn geval) een apparaat waar ik geen behoefte meer aan heb en dat je er dan toch ook nog een redelijk (of minder redelijk) bedrag voor terugkrijgt… Ach, in vrijwel alle gevallen zijn beide partijen vervolgens toch gelukkig, staat er niet langer iets ongebruikt in de kast en wordt het dus een zinvolle deal, maar pas op, want zo af en toe…

Ik had een Synthesizer over… dat was destijds een duur ding en ik heb ‘m amper (eigenlijk niet) gebruikt. Het is zo’n soort muziekcomputer, zelfs voorzien van internet, die alle bekende melodietjes kan afspelen als je ook maar één toets indrukt. Ik had er niets mee, dat is niet m’n ding. Ooit gekocht om snel een karaoke –versie van een lied mee te kunnen maken, maar ja, die pluk je tegenwoordig ook zo van het internet natuurlijk. Eigenlijk vond ik het geen echt instrument en ik had ‘m eigenlijk alleen nog om tegen de visite te zeggen dat ik het niets vond… zonde dus, want anderen zijn er wel blij mee…  Ik wilde wat anders, namelijk een elektronische versie van een Hammond B3 (zo’n oud scheurijzer uit de jaren zestig… de Rolls Royce onder de Hammonds van toen. Nu zit ik helemaal niet onder de plak zolang ik gewoon doe wat mijn vrouw me opdraagt dus het gaat tussen ons ook verder best goed, maar ik moest eerst dat ‘ding’ plus wat andere dingen weg doen voor er ook maar gedacht mocht worden aan die B3… Ik heb die kaders trouwens ook hard nodig hoor want anders zou je bij ons thuis niet meer naar binnen kunnen van de troep. Trouwens, het is ook wel iets van deze leeftijd ‘ont-spullen’ want het is een aardige belasting van ons milieu en eindelijk wordt ook ik me daar dus nu ook eens een beetje van bewust… Ik denk dat ik wel 30 dingen op internet heb gezet, variërend van een ander type Toonwiel-Hammond tot een stapel kabels en alles ging perfect tót ik die Tyros-4 in de aanbieding deed… geen hond reageerde…! Tja, wat nu? Prijs naar beneden… Eindelijk… een reactie… Ene ‘Frits Verwer, Gambiadreef 263, 3564ER Utrecht: “Wat moet ie minimaal opbrengen?”, ik ”€1350”… en vervolgens een dag geen reactie… Daarna…”€ 1300?”.. en ja hoor, ik dacht DOEN! De melding van een adres waar ie heen moet en dat het geld is overgemaakt zijn vervolgens ook gebruikelijk. Ik helemaal blij… want door de verkoop van deze vond ik dat ik recht had op de aankoop van iets dat me als toetsenist m’n hele leven al als muziek in de oren heeft geklonken. Zo’n echt blues en jazz scheurijzer waar iedere bejaarde toetsenist nog echt nog kippenvel van krijgt. Omdat ik op een website zag dat ik in Utrecht zo’n ding zou kunnen bewonderen en het afleveradres van de Tyros ook in Utrecht was dacht ik, ach ik breng ‘m gelijk ff…

Weer een berichtje naar de koper… “Nee, ik geef de hele dag les dus ik ben niet thuis, stuur maar gewoon op”. Ik drong nog een beetje aan “Na vijven?” en het verlosende antwoord: “Je mag ‘m bij de buren afgeven”… Gelukkig… ik kon naar Utrecht. Daar eenmaal aangekomen zag ik een wooncomplex met een garagebox met dat huisnummer, maar verder geen voordeur. Geen nood… er kwam ‘toevallig’ net iemand aan die de box opendeed… en deed alsof ie van niets wist. “Oh ja, die man zie ik af en toe… hij is altijd druk en woont eigenlijk in Ede. Hij komt hier meestal maar eens in de week.” Enfin, met enige schroom toch het keyboard in die garage gedropt en vervolgens weggereden… Het voelde niet goed, maar de opluchting dat ik dat ding kwijt was speelde positief mee. Een dag later werd me voor 100% duidelijk dat hier sprake was van een echt domme actie en dat betaling ook niet had plaatsgevonden. Berichtjes aan de ‘koper’ werden wel gelezen, maar er werd niet op gereageerd… Nog even een deurwaarder proberen te mobiliseren maar na het zien van de correspondentie nam die nog niet eens de moeite om te reageren… Kortom, weg keyboard en geen centen. Waarom ik dit opschrijf? Mocht je iets willen en het bovenstaande adres komt er in voor, dan ben je gewaarschuwd natuurlijk. Die kans lijkt misschien klein, maar zo’n adresje (alleen een box) biedt perspectieven voor oplichters, dus vandaar dat ik ‘m toch maar even noem. Ik heb aangifte gedaan maar ook dat levert verder niets op natuurlijk want daarvoor heeft de politie het veel te druk. Martkplaats is prima, maar blijf op je hoede!

Jeroen Teelen 2019

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.