56 Is gezondheid het grootste goed?

Is gezondheid ons grootste goed?
We hebben het net weer achter de rug…. De beste wensen van iedereen die je ontmoet rond deze tijd…
Het valt me op dat ‘een goede gezondheid’ vaak de meeste nadruk krijgt dus dat lijkt, in de overweging van velen, de basis van geluk. Dus liever gezond ongelukkig, dan ongezond gelukkig? Dat zette me aan het denken want ik denk dat mijn grote drijfveren in het leven vooral liefde en nieuwsgierigheid zijn… alles onder voorwaarde dat je over wat energie beschikt natuurlijk… want anders houdt alles op… Misschien zouden we elkaar dus beter ‘Veel energie!’ kunnen wensen, maar dat is ook maar een hoop kabaal zonder richting. Nee, liefde en nieuwsgierigheid hebben duidelijk richting en leiden tot actie. We komen er ons bed voor uit. Gezondheid wordt dus door velen gezien als een voorwaarde voor geluk en liefde maar dat is het volgens mij ook niet want dan zouden ongezonde mensen niet gelukkig kunnen zijn. Zie het als geld… Je kunt arm zijn en heel gelukkig. Geld is geen voorwaarde; het is mooi meegenomen, maar kan soms zelfs ook contraproductief zijn. Je kunt dus met een slechte gezondheid best heel gelukkig zijn en helaas kunnen heel gezonde mensen ook heel ongelukkig zijn… Waarom hanteren we dan altijd de opmerking dat we iemand vooral veel gezondheid toewensen? Gek he, maar ja veel liefde en nieuwsgierigheid klinkt ook zo abstract. Of misschien toch gewoon ‘Veel geluk’? Ik weet ’t ook niet en na januari maak ik me er weer een groot aantal maanden niet meer druk om…

Beste wensen allemaal!

Jeroen Teelen

22 januari 2022

040522 / 95

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Connect with Facebook

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.