40 Zojuist gelezen… Nashville 2?

17 februari 2019

Dominee Rinie van Reenen uit Oldebroek wil dit keer ‘misverstanden voorkomen’ en komt als woordvoerder van de werkgroep met een aangepaste tekst/vertaling omtrent de Nashville-verklaring omdat hij meent dat de vorige keer niet alles goed werd begrepen door hen die wat verder van zijn kerk af staan…

Aldus de Stentor op 16-2-2019.

Wij, die niet tot zijn kerk behoren, hebben de eerste versie niet goed begrepen… (dat lag dus niet aan hén, maar dat is een detail). Ze gaan wel opnieuw hun best doen om ons tóch van hun gelijk te overtuigen met een aangepaste tekst…?

Het feit dat ze de oorzaak van de foute communicatie niet allereerst bij zichzelf zoeken (bijvoorbeeld: Sorry, we hadden het eerst niet erg duidelijk opgeschreven!) zegt al genoeg! Zij probeerden toch een boodschap te communiceren? Volgens mij moeten zij zich dan allereerst inleven in de ontvanger en niet andersom, maar dat  terzijde…

Waarom willen zij (deze streng gereformeerden) ons eigenlijk überhaupt een verklaring laten lezen? En wat moeten wij daar vervolgens dan mee?

“Ohhh… wat fout… wij zijn helemaal geen homohaters” zeggen ze zelf, “homo’s zijn zielige mensen die ziek zijn en van hun ziekte moeten worden genezen… en nee, ze mogen natuurlijk geen seks hebben…”.

Als je jouw tekst inhoudelijk spiegelt en jezelf die spiegel voorhoudt, wat zou jij er dan van vinden?

Zoiets van: Jezus was bi-sexueel zoals uit vele studies blijkt, dus Rinie, jij bent heel erg ziek… Je mag alleen sex hebben met mannen én vrouwen. Jouw God heeft jouw soort niet zo bedoeld en misschien kunnen we je helpen… maar tot wij je genezen verklaren mag je natuurlijk helemaal geen seks meer hebben met vrouwen! Acceptabel?

Het vervelende voor Rinie is dat ik namelijk net zo veel bewijs heb voor deze stellingname als hij voor de zijne. En  bereiken we er wat mee?

Waarom laat ik het toch weer gebeuren dat ik me boos maak over zoveel grenzeloze hoogmoed c.q. domheid van hen die denken ‘het te weten omdat ze zeggen vanuit God te denken’ en anderen daarom hun visie op te moeten leggen? Hoe kún je zo’n opmerking verantwoorden (H.J. van Marle uit Staphorst)? Wat maakt dit hele gebeuren zinvol? Een koe leer je natuurlijk nooit schaken… maar dat de rede zich blijkbaar zo langdurig kan onderwerpen aan de dogmatiek zegt én iets over de macht van dit soort lokale onwetende dictators én over de onmacht van de slachtoffers om hier iets aan te doen … Wat dit kan doorbreken? Volgens mij opleiding en migratie… (vooropgesteld dat evenwichtig opleiden mogelijk is binnen deze dictatuur) maar zelfs dan duurt dat dus even…

Jeroen Teelen 2019

040521 / 1639

040522 / 1841

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.