Spelen in een Band(je) of juist niet?
Als jochie stel je jezelf die vraag meestal wel even voordat je zo’n keuze maakt… Ik ben er slechts enkelen tegengekomen die dat per se niet wilden en ook nooit gedaan hebben. Volgens mij doe je jezelf dan tekort.
In een band leer je je aanpassen, luisteren naar anderen, elkaar muzikale ruimte geven, oefen je de solo’s van anderen (die je zelf dus anders nooit bedacht zou hebben en dus ook niet zou kunnen), verrijk je je muzikale vaardigheden (half toontje lager e.d. of meezingen). Kortom, ik ben een groot voorstander van spelen in een band (jong of oud) omdat het heel leerzaam is.

Naast allerlei schoolbandjes en gelegenheidorkestjes heb ik in zes serieuze bands gespeeld.
De eerste was ‘Foolish Man‘ uit de regio Apeldoorn/Voorst toen ik 17 jr oud was. De tweede was ‘Highbreed‘, een band waarmee we aleen in Duitse nachtclubs hebben gespeeld (omdat ik ‘smorgens ook weer een mis moest spelen, werd ik gelijk voor de kerk afgezet…). De derde was kortstondig ‘Sateh Babi Boys‘.

Van de rest heb ik wat fragmentjes…. de vierde was ‘Show-orkest Premium-S‘ (ong. 20jr gedaan), en de vijfde doe ik nog steeds namelijk  Jaren zestig band ‘More-Life‘ en de laatste “The Fools of Funk”, is inmiddels uit elkaar.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.