Patty Schoneveld & Jeroen Teelen, beiden destijds ondernemers, maakten een Cabaretprogramma en een CD met eigen liedjes en teksten (niet dat we van beroep wilden veranderen, maar gewoon voor de lol..). Onder de naam ‘Koffie en Thee’ (Patty als theeleut en ik als koffieleut) deden we een aantal uitvoeringen (2x in het Patronaat in Twello, een keer in de Deventer Schouburg (waar een oude heer heel boos wegliep tijds ‘Stervensbegeleiding’) en 1x op het Geert Grootte College in Deventer waar we een programma verzorgden dat over AIDS ging). Het mooie was dat het niet alleen allemaal eigen werk was, maar ook dat ik voor het eerst alle muziekinstrumenten via het keyboard kon inspelen. Dus drums, gitaar, fluit en noem maar op… het kwam allemaal uit een keyboard… Tegelijkertijd begon ik mijn studio thuis in te richten en zo werd het de eerste echt professionele productie!

LIEDJES EERSTE CD (1998) (N.B.Downloaden via FTP Download )

Op de Vlucht…        Adam & Eva

 

Ensemble ‘FOON’ heeft ons gevraagd de uitreiking van hun eerste CD te verzorgen… (1997)

Studio bij Jeroen thuis

Teksten in het bijgaande boekje… (Rechtermuisknop/Openen in nieuw venster voor uitvergroting!)

 

De Tweede Show???

Mijn cabaret-maatje sinds ongeveer 20 jaren is er niet meer. Op 30 juni 2013 is Patty ’s nachts thuis in zijn slaap overleden. Naast het opluisteren van enkele gelegenheden en onze eigen shows eind jaren negentig was het een tijdje wat rustiger door zijn persoonlijke omstandigheden (inderdaad Patty was een HIJ!). Die omstandigheden hadden eigenlijk alles te maken met zijn gezondheid. Hij had al enkele jaren kanker maar zijn hele leven stond eigenlijk al steeds in het teken van ziekte. Dat maakte dat hij er ook uitstekende zelfspot mee kon maken. We waren net zover met de repetities dat ie de Deventer Schouwburg wilde gaan boeken voor onze (zijn) tweede show toen hij de dag ervoor de uitslag kreeg “uitgezaaid, niets meer aan te doen, u moet denken in maanden”. Het was toen februari 2013… Vervolgens hebben we bijna een halfjaar niets gedaan… niet meer repeteren en op een verjaardag wel wederzijds melden “Jammer dat we de liedjes niet hebben opgenomen”.

Twee of drie weken voor zijn dood hebben we o.a. het nummer ‘De Kist’ nog snel even opgenomen. Ook dit lied (de hele tweede show ging over ouder worden, inleveren en doodgaan) was weer een heel duidelijke wissel op zijn eigen situatie. Een prachtig lied dat ik u niet wil onthouden.

1. De Kist

[audio:ftp://ftpjeroenteelen.no-ip.org/gedeelde%20bestanden/Patty%20%26%20Jeroen/Tweede%20CD/MP3/De%20Kist.mp3]

De opnamen voor de tweede CD waren niet meer dan een paar snel geplaatste microfoons om na een half jaar niet te hebben gerepeteerd toch (zonder enige bewerking) nog iéts te hebben… Misschien ga ik de alles nog een keertje verder oppoetsen, maar voorlopig zijn onderstaande grove mixen het eindresultaat…

LIEDJES TWEEDE CD (2013) (N.B.Downloaden via FTP Download )

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] ‘s nachts thuis in zijn slaap overleden. Naast het opluisteren van enkele gelegenheden en onze eigen shows eind jaren negentig was het een tijdje wat rustiger door zijn persoonlijke omstandigheden (inderdaad Patty was een […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Connect with Facebook

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.