Sinds een aantal jaren ben ik een (verwende) duiker… Natuurlijk begonnen met Padi, beginners, advanced en Nitrox… en enkele plasjes in Nederland bekeken. Maar daarna natuurlijk wat verder weg… Thailand, Aruba maar vooral Egypte was prachtig. Ben daar nu twee keer geweest. Een keer in Dahab en een keer in Hamata, want volgens de kenners in onze Deventer duikclub (NoBaToWa oftewel No Bar To Waste) is het zogenaamde paradijs Sharm El Sjeik al lang kapot gedoken… Als je er ooit komt, vergeet dan vooral niet de nachtduiken te doen! Geweldig, slapende vissen in koraalkommen, en andere dieren dan overdag, dus zeker niet hetzelfde als overdag!

Erg indrukwekkend was ’the blue hole’, een gat in het rif met uitgangen naar zee op diverse diepten… Van de mensen die probeerden de diepste doorgang te nemen hingen de naambordjes met een kruis op de rotsen… ook van dit jaar… (de rotsen hingen vol, dus kijk vooraf in de spiegel hoe slim je jezelf inschat).

Hier heb ik geleerd dat je beneden de twintig meter eigenlijk met andere dingen bezig bent dan genieten… het mooist is de zee tot ongeveer die diepte. Goed zicht en veel leven… daaronder wordt het steeds donker, kouder en gevaarlijker (voor je het weet kom je decompressietijd te kort!).

 

Hier het filmpje dat ik heb gemaakt van onze trip naar Dahab!

En hier het filmpje dat ik heb gemaakt van onze trip naar Hamata!

 

 
 
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.