Over Mozart vind je natuurlijk alles op het internet… Ik heb die info onder andere gebruikt in een boekje dat ik heb gemaakt over ons vorige Mozart-project namelijk KV275 (Missa Brevis in B-Dur)2006/2007. Hierin staat van alles over zijn leven, wat ie zoal gedaan heeft, over de DRIE films die er over hem zijn verschenen… en natuurlijk over ons prachtige project! Dat boekje kunt u inzien door op deze link te klikken.

Het Requiem…

Zijn laatste ademtocht heeft hij uitgeblazen toen hij dit schreef. Slechts de eerste delen heeft hij geheel zelf gerealiseerd… de rest slechts deels ‘in de steigers’ gezet hetgeen is afgemaakt door o.a. Fr.X. Sussmayr. Ook hierover weer de nodige ‘raadsels’ want bijvoorbeeld het Agnus Dei (wat ik zelf een van de mooiste stukken vind) zou dus geschreven zijn door Sussmayr en omdat dat er bij niet in wilde, kwam ik na enig zoeken een uitspraak tegen van Beethoven…. “Het Agnus Dei is door Mozart geschreven, en als het niet door Mozart is geschreven, dan is het door ’n Mozart geschreven”. Dat vond ik voldoende bevestiging… Het verhaal achter dit alles en natuurlijk de verdere beschrijving van dit project, zal ik weer proberen in een boekje weer te geven. Dat boekje verschijnt naar alle waarschijnlijkheid vlak voordat we de eerste uitvoeringen gaan geven en kan op die wijze ook worden voorzien van allerlei informatie over dit project zodat het ook voor de deelnemers een waardevolle herinnering vertegenwoordigt.

Achteraf moet er natuurlijk, naast het boekje, ook weer een mooie DVD van het project mee naar huis genomen kunnen worden, dus ook dat gaan we regelen… We gaan er weer voor!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.