Het Gemengd Koor Groot Colmschate
Na met het Jongerenkoor Schalkhaar een LP te hebben opgenomen als afscheid van mijn periode als dirigent, was ik de kerkmuziek eigenlijk een beetje zat… Er moest maar een nieuw koor komen dat niets met iets te maken had. Lekker zingen en we zien wel, niks hoger doel o.i.d.. Dus via wat briefjes bij buurtsupers een melding gemaakt en ja hoor… op de eerste repetitie waren er 120 gegadigden! Het Gemengd Koor Groot Colmschate was geboren. Populaire muziek als insteek en ik schreef zelf de arrangementen… (achter m’n bureau op de zaak in Enschede als ik ff tijd had) mooie tijd! Ik moest na bijna vijf jaren, helaas stoppen als dirigent omdat het toch te veel van mijn tijd kostte. Gelukkig bestaat het koor nog steeds, nu onder de naam Popkoor KGC nu natuurlijk met een professionele dirigent en met een mooi combo, maar het begin was simpel, het koor en ik, we deden alles samen.

De eerste grote avond was een benefietavond, georganiseerd door de vrienden Ron Ehlebracht en Bertus Dijkhuis, voor de Poolse Hartpatiëntjes. in de Deventer Schouwburg (1984-1985). Er werd een grote non-profit-show georganiseerd waarvan Tineke Verburg en Eddy Becker (gratis) de presentatie verzorgden. De originele gastenlijst met o.a. the Blue Diamonds, Ben Rondhuis, Anita, Hans Kazan, Jomanda dancers, Veluws Trio, Circusschool Joe Andy, etc. etc… en natuurlijk het KGC met het orkest van Bep Voortman… Een geweldige avond!

Er is een oude VHS-tape opgedoken van die avond en die heb ik een beetje opgepept… Leuk om weer eens te zien voor hen die er toen bij waren…😅 

 

Een leuke gimmick…
We kregen enige bekendheid en op een dag werd ik gebeld door een ambtenaar van de gemeente Deventer. Hij had mijn nummer gedraaid (dat deden ze toen nog) maar wilde eigenlijk de penningmeester spreken… Ik melde hem dat we die niet hadden. Toen hij vroeg naar de voorzitter en ik had gemeld dat we die ook niet hadden en dat we dus niet eens een formele vereniging waren, zei hij: “Maar dan kunnen jullie ook geen subsidie krijgen1”. Mijn antwoord dat we dat ook helemaal niet nodig hadden bleek voldoende om een goed bedoeld initiatief vanuit de gemeente te smoren… Zo was het en zo bleef het gedurende ongeveer vijf jaren. Ik werkte gratis en als er iets georganiseerd moest worden staken er altijd genoeg mensen de vinger op om het te regelen. We vroegen aan de koorleden 15 Euro per jaar om alle noodzakelijke zaken (zaalhuur, bloemetje bij ziekte e.d.) te kunnen betalen. We hadden nooit tekort, er was geen gezeur, er waren geen bestuursvergaderingen, geen weglopende leden of dirigenten, geen… kortom; geen gezeik en alleen maar ZINGEN!. Mooie tijd!

Ons gelegenheidsbandje tijdens het eerste FEEST van het KGC bij Ron Ehlebracht in ‘Het Patronaat’ te Twello.

 

Vara’s Generale was een bekend programma in die tijd (Dev. Schouwburg)

Koor Groot Colmschate 25jr, Deventer Schouwburg met Jeroen nu als toetsenist bij Premium-S

 

Sinterklaas bij KGC

Aankondiging uitvoering Jesus Christ Superstar samen met Stedelijk Orkest Lebuinus

Krante-Arikel KGC ‘Geen ouwe jongens krentenbrood’

Kramte-Bericht Optreden Ponypark Slagharen

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.