M’n eerste formele inschrijving bij de KvK was (ik dacht) in 1977, direct na afronding van de HTS-E studie. Ik wist nog niet precies wat het moest gaan worden, maar het zou vast iets met ingenieurs te maken hebben dus werd het Teelen Raadgevend Ingenieursbureau. Naast de HTS had ik ook een Pedagogisch-Didactische aantekening gehaald en m’n Installateurs-vergunning (daar wist ik niets van maar was dus wel bevoegd). Het zegt genoeg… Ik wist het allemaal nog niet precies, maar begon gewoon… Jan Kruse (grafisch ontwerper en Donald Duck tekenaar uit Deventer met wie ik samen in toneelgroep ‘Punt’ zat en later zelfs nog in de jury van de Oldenzaalse Carnavalsoptocht), maakte m’n eerste huisstijl bijna als vriendendienst. Ik werkte ook nog steeds voor de VMI en maakte voor m’n eigen bedrijf (kortweg TRI) speciale ‘Signal Conditioners voor Load Cells‘ ten behoeve van eier-weeg-machines (dus om eieren geautomatiseerd in gewichtsklassen te verdelen). Het was een leuk extra inkomen maar daar deed ik het eigenlijk niet eens voor. Het was gewoon leuk om veel omhanden te hebben. De hardware bouwde ik op zolder (incl. printen ontwerpen en afdrukken etc…) dus kosten waren er niet/nauwelijks. Normaliter moet iets stil liggen op een sensor om het goed te kunnen wegen, maar dat zou te lang duren. Daarom bedacht ik dat de impuls van een op de sensor vallend ei ook een prima maat moest zijn voor het gewicht en dat werkte inderdaad prima. Snel en nauwkeurig, dus mijn kastjes gingen de wereld over gekoppeld aan industriële hier-weeg-machines… Een soort innovatieve drive was er altijd wel…

Omdat je per slot van rekening niet alles tegelijk kunt doen stopte na twee jaren ik toch met die hardware-ontwikkeling (sindsdien doe ik het nog steeds maar dan hobbymatig om een beetje bij te blijven). Ik richtte me op speciale computer-opleidingen (die er nog niet waren). Ik vond dat ik het licht had gezien… Het motto was niet om mensen alles te leren over computers maar om mensen te leren hoe ze in hun dagelijks werk computers kunnen inzetten en gebruiken. Dus Vakgericht Computergebruik en dat was toen helemaal nieuw. Alle bestaande cursussen waren nog ‘leren programmeren in… xyz’ cursussen en dat pad hebben wij dus nooit bewandeld. De cursussen werden voornamelijk in combinatie met het arbeidsbureau gegeven en waren erg populair omdat werkzoekenden zo een grote meerwaarde kregen. Losse onderwerp-gerichte trainingen waren er ook, maar nooit met z.g. ‘open inschrijvingen’ (waar iedereen zich dus kon aanmelden). Dát deden we niet… Zoveel mogelijk maatwerk voor de grotere organisaties. De opleidingen gingen van start onder de noemer ‘Teelen Trainings Centrum B.V.
In 1979 begon het pas echt en huurde ik ruimte in het BTC in Enschede (tegenover de UT) en op 1 januari 1980 waren we met 9 mensen… Dat ging dus voorspoedig…

Nóg later werd de naam (die dus al lang niet meer de lading dekte) veranderd in Teelen B.V.

Nóg later (ik was al lang weg) presenteerde Harry Molkenboer Teelen als volgt….